top of page
preview.jpg

Mijn verhaal

Als klein meisje voelde ik al heel sterk gevoelens en emoties aan van anderen waardoor ik het heel erg moeilijk vond om bij mezelf te blijven. Ik was altijd met anderen bezig en hierdoor vergat ik mezelf. Ik had moeite om mijn plekje te vinden en ik voelde me altijd anders dan de mensen om me heen. Ik vond het heel lastig om mezelf te accepteren wie ik was. Door de ervaringen in mijn jeugd raakte ik het contact met mezelf helemaal kwijt. Ik begreep niet waarom ik me altijd zo voelde en ik dit leidde tot veel angsten en onzekerheden. Jarenlang heeft dit mij heel erg beperkt in alles waardoor ik met steeds minder plezier door het leven ging. Ik voelde dat ik niet niet langer wou zo en dat er iets moest veranderen. Ik ben me gaan verdiepen in het sjamanisme en de plant- en diermedicijnen die worden gebruikt in de Amazone. Het was alsof iets me riep, het kruiste niet voor niets mijn pad natuurlijk. Ik voelde dat dat hetgene was wat me dichterbij mezelf zou brengen en me hopelijk te verlossen van al die ballast die al die tijd al met me meedroeg. Ik keek documentaires, las boeken en ervaringen van andere mensen. Niemand in mijn omgeving had er ooit van gehoord of iets mee gedaan maar toch vertrouwde ik volledig op mijn eigen intuïtie en voelde ik dat dit het pad was dat ik moest gaan bewandelen. 

Ik deed mijn eerste Ayahuasca ceremonie en ik geloof dat ik nog nooit zo zenuwachtig ben geweest. Ik had geen idee wat me te wachten stond en wat het me zou gaan brengen.  Na 10 dagen een dieet gevolgd te hebben en de dag van de ceremonie nauwelijks iets gegeten te hebben,was het dan eindelijk zover Het avontuur kon beginnen met zweethandjes weliswaar ;-) Eenmaal aangekomen ontmoette ik een hele fijne groep mensen. Sommige mensen die voor de eerste keer kwamen maar ook mensen die voor het eerst waren gelukkig. Ik was niet de enige die zenuwachtig was, dat werd wel duidelijk. Ik voelde meteen een verbondenheid met de groep en dat stelde me gerust. Toen we de ruimte inkwamen zochten we allemaal een plekje. We begonnen met het uitspreken van onze intentie voor de ceremonie. Het voelde kwetsbaar voor me om het zo in een groep te delen hoe ik me voelde, maar tegelijkertijd gaf het ook een verbondenheid en herkenning. Want ik bleek niet de enige die met zoveel dingen rondliep. Mooi dat iedereen zijn verhaal durfde te delen en voor mij ook een hele stap om in een groep mezelf te laten horen. 

Dat weekend  is er een wereld voor me opengegaan. Een wereld die ik niet kende. Een wereld waar alles met elkaar verbonden was en waar alles energie was. Uiteraard kwam ik tijdens mijn reis alle pijn tegen die ik al die jaren met me meedroeg. Hoewel dat op het moment niet altijd even fijn was, voelde het tegelijkertijd zo goed om de confrontatie aan te gaan en in te zien waar al die gevoelens vandaan kwamen. Ik ging door allerlei dimensies en lagen van mezelf heen. Ik begon steeds beter te begrijpen wie ik ben en wat ik hier kom doen. Een oude ziel met al heel veel levens achter de rug. Ik droeg aardig wat met me mee in dit leven. Een flinke rugzak. Maar met veel dankbaarheid draag ik deze rugzak. Want ik weet ook dat door die rugzak ik in dit leven mensen kan ondersteunen op hun pad naar bewustwording, Mijn levenservaring mag ik gaan delen met de mensen om me heen. Het heeft werkelijk de kijk op mijn leven en op mezelf zo ontzettend veranderd. Wat een prachtige en liefdevolle ervaring om nooit meer te vergeten. Dankzij deze ceremonie kon ik eindelijk weer voelen, wat een rijk mens voelde ik me daarna. Ik voelde me dankbaar dat ik hier op aarde mag zijn in tegenstelling tot een maand geleden dat ik gedachtes had dat het voor mij allemaal niet meer hoefde. Na mijn eerste reis met Ayahuasca volgde er nog een paar. Het leek alsof de reizen elkaar opvolgden. In iedere reis kwam ik weer een stapje dichterbij mijn kern. Er kwamen langzaam steeds meer dingen op mijn pad en ontmoette steeds meer gelijkgestemden die op zoek waren naar hetzelfde. Zo´n enorme connectie ontstaat er met mensen omdat je elkaar op zielsniveau leert kennen. Superveel mooie contacten heb ik eraan overgehouden. Maar het allerbelangrijkste; ik heb het contact met mezelf weer teruggevonden. Iets wat ik al jarenlang kwijt was. 

Ik werd me ervan bewust dat mijn hooggevoeligheid geen last is, maar juist mijn kracht!  Ik ontdekte de kracht van mijn helende energie en het doorgeven ervan. Dat ik hier iets mee moest en vooral ook wilde doen werd me heel duidelijk. Ik heb toen besloten om een opleiding te volgen voor holistisch therapeut. Door het werken met reiki werd de ontwikkeling van mijn intuïtieve vermogens alleen maar groter en steeds weer verbaasde het me wat ik hiermee kon doen,

Mijn besluit om te stoppen met mijn stressvolle baan als officemanager was daarna dan ook snel gemaakt. Maandenlang liep ik al rond met enorme rugpijn en ik zag maar niet in waar het vandaan kwam. Steeds meer kwam ik tot het besef dat het een signaal was van mijn lichaam dat deze baan niet goed voor me was. Eigenlijk wist ik dat allang maar heb ik dat al die tijd weggestopt. Je vast willen houden aan zekerheid, is iets wat veel mensen doen. En dat deed ik dus ook. Tot het moment dat mijn lichaam zei: Stop en niet verder! Ineens ging mijn knop om en voelde ik aan alles dat ik hier niet langer mee door kon gaan zo. Ik stopte met de baan en het volste vertrouwen dat alles goed zou komen. Nog geen maand ervoor hadden we onze koopaktes getekend van ons nieuwe huis. Een spannende tijd om zo´n beslissing te nemen maar hoe onzeker het ook was, het voelde als de stap die ik moest zetten. Ik leerde hierdoor volledig op mijn gevoel te vertrouwen maar ook besefte ik dat alles op zijn pootjes terecht komt als je maar luistert naar wat je intuïtie je ingeeft. De klachten waar ik al zeker 9 maanden mee rondliep verdwenen. Op het moment dat ik deze keus maakte ging mijn energie weer stromen en werd voor mij bevestigd dat lichaam en geest zo met elkaar verbonden zijn. Eindelijk durfde ik te kiezen voor mezelf

Ik voelde steeds sterker dat ik wil leven vanuit mijn kern en vanuit volledige liefde voor de ander en voor mezelf.

Mensen begeleiden in hun bewustwordingsproces waardoor ze weer in hun eigen kracht komen en weer in gaan zien hoe simpel en mooi het leven eigenlijk is. Hoe donker sommige momenten in je leven ook kunnen zijn of voelen. Achter die donkere wolken schijnt altijd de zon. Die donkere periodes zijn er om te kunnen groeien. Dat is een van de mooiste dingen die ik geleerd heb de afgelopen jaren en wat ik uiteraard met iedereen wil delen die ervoor open staat. De combinatie van het geven van massages en energetische behandelingen vind ik heel bijzonder om te doen. Naast het stukje bewustwording heeft je lichaam ook alle aandacht en liefde nodig. Tenslotte is je lichaam een tempel waar je ziel in woont. Door goed te zorgen voor je lichaam en door te zorgen voor rust en ontspanning zul je merken dat je geest hierdoor ook rustig en ontspannen wordt. Voor mij is het echt een cadeautje om mensen dat stukje ontspanning, aandacht, veiligheid en vertrouwen te mogen bieden wat op dat moment nodig is. Volledige aandacht, liefdevolle aanraking en een open hart zijn essentieel voor mij om een goede massage of behandeling te kunnen geven. Dit is dan ook waar ik volledig achter sta met mijn praktijk en dat is iets wat ik je heel graag wil laten ervaren als je in mijn praktijk komt. 

It´s time to shine you´re light! 

Liefs, Joyce 

Massage Apeldoorn
bottom of page