top of page
  • Foto van schrijverJoyce

Munay Karpay inwijding 25-09-2020

Vrijdag 25 september was het dan zover🌟De dag dat ik mijn eerste inwijding ging ontvangen van de Hatun Karpay. De Hatun Karpay betekend ¨ grote inwijding¨ in het Inca Sjamanisme en deze bestaat uit 3 inwijdingen. Als eerste ontvang je de Munay Karpay. Munay staat voor onvoorwaardelijke liefde en Karpay staat voor inwijding. Het is dus de inwijding van de liefde. Deze inwijding opent het hart en ankert de ontvanger diep in de aarde. Doordat deze inwijding als eerste inwijding wordt gegeven wordt de energie van de liefde als eerste diep geworteld. Hiermee wordt de basisvoorwaarde gelegd om met deze energie te mogen werken.


3 dagen voordat de inwijding ging plaatsvinden voelde ik al dat er van alles gebeurde in mijn lichaam. Echt ontzettend moe en veel last van hoofdpijn. Ik keek ernaar uit maar merkte toch ook wel dat ik best zenuwachtig was. Ik wist niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Ik had wat verhalen gelezen op internet en het schijnt echt lifechanging te zijn omdat je echt teruggaat naar je werkelijke essentie. Hierdoor zul je een heel proces ingaan van ongeveer 6 maanden waarbij heel veel dingen gaan veranderen zodat je echt je zielsmissie kan gaan voortzetten hier op aarde. Ik heb natuurlijk al best veel dingen gedaan en ik weet dus maar al te goed dat de stukken waar je soms doorheen moet best lastig zijn en niet altijd fijn. Gelukkig weet ik ook dat na die periodes er ook heel veel voor je veranderd in positieve zin. Na regen komt altijd het zonnetje weer 😉 Dus dat had ik natuurlijk ook voor ogen en hielp me een beetje door de spanning heen.


Ik kwam aan bij het prachtige plekje van Martijn en Agnetha, hun huis midden in de natuur. Wat een fijne plek om te zijn.


De inwijding ging beginnen en eerst trok Martijn 2 kaarten voor me. Meteen kwam naar boven dat er nog veel zit aan in mijn mannelijke voorouderlijn en dat ik daarvan nog veel van met me meedraag. Ik heb al een hele tijd veel last van mijn rechterschouder. Rechts is ook je mannelijke kant en je schouders zijn ook de plek waar je je lasten draagt. Dat ik die pijn al zolang heb zal daar uiteraard iets mee te maken hebben. Ik voel zelf ook dat ik veel in mijn mannelijke energie zit. De energie van daadkracht, aanpakken en actie. Eigenlijk mijn hele leven al. Iets graag willen en hier dan voor gaan. Niet lullen maar doen😉Natuurlijk is de balans tussen je vrouwelijk en mannelijke energie super belangrijk. De vrouwelijke energie is de energie van rust, het kunnen zijn, verbinding en tijd voor jezelf. Ik was de laatste tijd hier al best veel mee bezig door meer dingen te doen waarmee je je vrouwelijke energie kunt verhogen in jezelf zoals Yin Yoga, dragen van lichtere kleding en meditatie. Gisteren tijdens de inwijding kwam dit weer heel erg naar voren. Best een druk vrouwtje ben je he, zei Martijn…hmm ja toen hij dat zei dacht ik inderdaad daar heb je wel een puntje. Vooral de laatste tijd. Bezig met 2 opleidingen, de praktijk waar ik het super druk mee heb, je gezinnetje en kindjes die ook graag aandacht van je willen en leuke dingen met je doen. Dan ook nog salsales, yoga en fitness. Lekkere drukke agenda op het moment, maar vind alles ook superfijn om te doen en dat maakt ook dat je dan toch makkelijk in die mannelijke energie blijft hangen.


Ik mocht op de behandeltafel gaan liggen en hij vertelde me al dat het geen liefdevolle energie is zoals bij Reiki. En dat het soms best wel hard kan zijn. Hij deed van alles en er gebeurde ook van alles. Op een gegeven moment kwam hij bij mijn hoofd. Hij werkte daar met de stenen uit zijn mesa(de medicijnbundel waar de sjamanen mee werken) en hij zei allerlei dingen o.a. het aanroepen van verschillende energieën. Jeetje wat een zwaar gevoel had ik in mijn hoofd. Echt een enorme hoofdpijn kwam opzetten. Zo erg heb ik dat nog niet eerder gevoeld. Het trok ook echt al mijn aandacht. Het voelde alsof er een paar bakstenen in mijn hoofd zaten. Dat mijn lichaam aan het schokken was wat Martijn nadertijd vertelde had ik niet eens in de gaten. De sessie duurde 2 uur ongeveer en gedurende die 2 uur was het eigelijk alleen maar mijn hoofd die ik voelde. Ook was hij bij mijn keelchakra bezig, een plek waarbij ik ook bij de opleiding de afgelopen 2 jaar constant mee bezig ben geweest. Sinds ik klein meisje was heb ik al moeite met mezelf uit te spreken. Na al mijn ayahuasca sessies en al het innerlijk werk wat ik al heb gedaan bleef dit toch steeds een terugkerend puntje. Tijdens de opleiding voor Holistisch therapeut deden we een regressietherapie sessie. Hiermee kan je terug naar vorige levens, en tijdens deze sessie werd me heel duidelijk waarom ik al jarenlang rondliep hiermee. Ik zag beelden dat ik meerdere keren ben opgehangen in een vorig leven en ben gewurgd. Het waren geen fijne beelden maar toch gaf het me de bevestiging dat het niet niks was dat ik dit altijd al voelde en hier last van had. Eindelijk kreeg ik begrip voor dit stukje in mezelf. Ik begreep eindelijk waar het vandaan kwam. En alleen dan kan je dingen oplossen in mijn ogen. Het stukje wil graag gezien worden door jou om vervolgens te mogen loslaten.

De zware energie wat ze houcha noemen in het Inca Sjamanisme, haalde hij mij me weg. Vond het heel byzonder wat hij alemaal vertelde. De dankbaarheid van mijn voorouders dat ik er klaar voor ben om alles nu los te laten en te helen wat hun niet hebben kunnen doen in hun leven hier op aarde zodat ik het niet meer door kan geven aan mijn kinderen en in de generatielijn na mij.

Ik was in een hele diepe ontspanning en merkte dat ik echt aan de tafel zat vastgeplakt. Zo voelde het. Ik kon mijn armen en benen niet omhoog krijgen en werd letterlijk in de behandeltafel gedrukt. Na 2 uur was de inwijding klaar. En ja wat had ik ervaren vroeg hij…uhm hoofdpijn, hoofdpijn en nog is hoofdpijn🙃

Martijn vertelde dat ik heel veel zware energie rond mijn hoofd had. De rest van mijn lichaam niet zo, hij kon goed voelen dat ik al veel bezig ben geweest met mezelf om van alles op te ruimen. Ik ben natuurlijk al een flinke tijd bezig met mezelf. Maar dat ik zoveel zware energie in mijn hoofd had, dat verklaarde wel waarom ik de laatste tijd zo weinig beelden zag als ik een behandeling aan het geven was, maar ook de hoofdpijn die ik de laatste tijd best vaak had. Hij vertelde dat op het moment dat hij verbinding met mij maakte hij een hele krachtige energie voelde bij mij en dat ik heel veel licht in me heb. Maar dat deze zware energie me blokkeert en ik hierdoor niet volledig in mijn kracht sta. Prachtige woorden want dat licht in me. Ja ik geloof dat ik dat wel voel dat ik dat in me heb. Er gebeuren magische dingen in de praktijk waar ik ongelofelijk dankbaar voor ben en waar ik soms zelf ook niet van begrijp hoe het kan allemaal. Maar dat er nog meer kracht in me zit wat nu wordt geblokkeerd… wauw!

Ik mag meer in mijn vrouwelijke energie gaan komen zodat er meer balans komt in mijn mannelijke en vrouwelijke energie en ik een stevigere basis krijg voor mezelf. Meer de rust in mezelf en soms wat meer achterover mag leunen in plaats van alles op mijn schouders te dragen en te zorgen dat alles gaat gebeurd.

Wat een ontzettend bijzondere ervaring was dit! Ik voelde me nog wel een beetje zweverig aan het einde. Toen ik buiten kwam regende het, en heerlijk was dat! Zette me weer even goed terug op aarde ☺🍀 Ik had de hele avond nog wel last van hoofdpijn, dus die avond lekker rustig aan gedaan. Een badje genomen en vroeg naar mijn bed gegaan. Ik had best veel onrust in me merkte ik en ook een onrustige nacht gehad. In de ochtend voelde ik me ook echt een beetje gek. Beetje down en voelde ook wel wat boosheid in me naar boven komen. Maar de volgende dag in de middag, wauw wat een bijzonder gevoel in mijn hoofd. Ik voel zoveel lichtheid en helderheid in mijn hoofd. Alsof er echt heel veel van me is afgevallen. Ik voel de zwaarte niet meer die ik de afgelopen dagen zo enorm voelde en heb ongelofelijk veel energie. Ik ben heel erg dankbaar dat ik weer zo´n prachtige ervaring mee heb mogen maken wat me weer een stapje dichter bij mezelf heeft gebracht. Dichterbij mezelf en dichterbij de kracht die in me zit💛


Voor elke deur die dichtgaat, gaat er een andere deur weer open🙏🌿


267 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page