top of page
  • Foto van schrijverJoyce

Je vraagt om vrijheid en je krijgt vrijheid….

Be careful what you wish for :-)


Ik heb altijd gezegd als ik klaar ben met mijn opleiding en Danisha is klaar met de Havo. Dan wil ik met mijn gezin wat van de wereld zien. Het liefst reizen met een camper en voelen wat nou echt de plek voor ons gaat zijn om ons te wortelen. Om de plannen die we al jaren hebben eindelijk werkelijkheid te laten worden. Leven en werken op een prachtige plek middenin de natuur. Een plek waar ik With Joy ga voortzetten..met nog veel meer Joy! :-)) Waar we yogalessen geven, ademwerk, massages, healing,een eigen moestuin, waar mensen kunnen komen overnachten en waar je helemaal in connectie kunt zijn met jezelf. Dat is al heel lang onze droom…


Langzaam werd voor ons steeds duidelijker dat er dingen moeten veranderen. Dat als eerste ons huis verkocht mocht gaan worden zodat we niet meer vastzitten aan een hoge hypotheek. Wat een proces was dit al voor mij. Van heel zeker weten dat dit de juiste stap is tot aan enorme twijfel en het gevoel dat je je veilige plekje waar alles is begonnen moet opgeven. Weg zekerheid, weg veiligheid.. Een rollercoaster van gevoelens en emoties. Want ja in dit huis is mijn fijne praktijk van start gegaan en is er in mij zoveel veranderd en is er zoveel groei en ontwikkeling geweest. Als je dan die plek moet loslaten. Dat doet wel wat met je. Maarja er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan…

We hadden een huurhuisje die we zouden gaan huren en dat maakte het voor mij wat makkelijker om dit huis los te laten. Ik had een praktijkruimte gevonden die ik kon gaan huren. Ons huis was na 3 weken al verkocht. Voor mij voelde dat echt als een bevestiging dat dit de juiste stap was. Maar toen ineens. Het huis die we zouden gaan huren wordt ineens verkocht door de makelaar. De praktijkruimte die ik zou gaan huren heeft een ander bestemmingsplan waardoor mijn praktijk er vestigen niet mogelijk is. En toen was er ineens niks…Het kleine beetje zekerheid die ik dacht te hebben gecreëerd…bleek een illusie

Ergens geeft me dat een enorm fijn gevoel want waar alles nog open ligt is ook alles nog mogelijk. En dat is pas echt het gevoel van vrijheid. Geen beperkingen voelen omdat je aan allerlei dingen vast zit hier in Nederland.

Maar aan de andere kant vind ik het doodeng! Als je alles loslaat voel je pas hoe je je als mens hecht aan dingen en aan mensen en dat je je toch vaak het fijnste voelt in je comfortzone. Dat als puntje bij paaltje komt er ineens zo´n angst naar boven komt. Angst voor het onbekende en angst voor het niet weten hoe nu. Maar ik geloof ook dat als je deze dingen durft los te laten er zoveel moois voor terug komt.

De kunst hierin is om je te laten leiden door je gevoel en niet door je angst. Vertrouwen dat als bepaalde dingen niet gebeuren het niet de bedoeling is en niet jou pad is. Het enige wat nodig is is vertrouwen. Volledig vertrouwen & overgave. Dan zal alles zich ontvouwen, precies zoals het bedoeld is.


Let the adventure begin


141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page