top of page
Image by Shreyas Sane

LomiLomi Massage 

b5e046_84aabc2a410c4593b3df1116a49ad210_mv2.webp

LomiLomi, ook wel de loving hands massage genoemd, is een massage die oorspronkelijk uit Hawaï komt. Lomi Lomi weerspiegelt de ritmes en bewegingen van de Hawaiiaanse natuur: het kabbelende water van beekjes, sprankelende watervallen, krachtige oceaangolven. Het lichaam wordt rustig en komt weer in het eigen harmonische, natuurlijke ritme. Vastgezette spanningen komen vrij en gezondheid wordt gestimuleerd. Na de massage voel je je als herboren. 

Tijdens deze massage wordt ook veel aandacht besteed aan de afvalstoffen in het lichaam naar de lympfeknopen te geleiden, waar ze dan weer uit het lichaam worden afgevoerd. Dit is een grondige en diep-ontspannende massage, die een effect heeft op zowel, fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De LomiLomi Massage is geweldig om te geven, mooi om te zien en heerlijk om te ondergaan.

Tijdens de massage wordt het lichaam van stress, angst en spanning bevrijd. Hiervoor wordt er een dansritueel op de huid uitgevoerd. Er wordt niet alleen gemasseerd met de handen maar ook met het zachte gedeelte van de onderarmen 
Deze massage is niet te vergelijken met een klassieke massage en daarom raad ik u aan om de onderstaande informatie goed door te lezen. De lomlomi massage is een total body massage en zowel de voorkant als de achterkant worden hierbij gemasseerd.

Lomi Lomi 90 minuten  € 100

Lomi Lomi 110 minuten € 120

Informatie LomiLomi 

Lomi lomi is een unieke, helende massage, afkomstig van de oude Polynesiërs en meer specifiek van de meester genezers van Hawaii.. 

Een andere benaming voor Lomi Lomi is “Liefdevolle Handen” massage. Deze benaming komt voort uit de onafgebroken, vloeiende strijkende bewegingen die een tedere maar toch diepe uitwerking op de spieren hebben en het lichaam koesteren. Zodat de ontvanger kan ontspannen, loslaten en gewoon alleen nog maar hoeft te "zijn". Dus terwijl techniek een belangrijk deel van de massage en daaraan verbonden heling uitmaakt, bestaat veel van de behandeling uit liefde, met volledige en diepgaande aandacht van de beoefenaar voor de ontvanger, met liefdevolle handen en een liefdevol hart.

 

Een belangrijk verschil met andere massagevormen is dat de de ontvanger rechtstreeks op het vinyl van de tafel ligt en niet op een handdoek en niet volledig met  handdoeken is bedekt maar slechts met een kleine handdoek die het lichaam grotendeels onbedekt laat gedurende de massage, echter met respect voor de  ontvanger. Dit maakt het mogelijk  de strijkende bewegingen onder het lichaam door en over het gehele lichaam uit te voeren zonder dat het de vloeiende stroom van de massage onderbreekt. Om kou te voorkomen en het comfort van de ontvanger te waarborgen wordt de ruimte extra verwarmd. 

Zie onderstaande voor extra informatie 

Deze vloeiende stroom van energie, het gebruik van de lange onafgebroken vloeiende strijkende bewegingen, gecombineerd met een liefdevolle aanraking, ontspant lichaam en geest en het helpt bij het loslaten van oude overtuigingen, patronen en gedragingen die beperkingen veroorzaken en die diep in de cellen van ons lichaam zijn opgeslagen. Over het algemeen denkt men dat geheugen en overtuigingen, onze “programmering”, ligt opgeslagen in ons hoofd, in onze hersenen. Dat is niet het geval. Dit geheugen en andere “programmering” ligt in feite opgeslagen in alle cellen van ons lichaam.

 

Lomi Lomi helpt blokkades op te heffen en tegelijkertijd energie nieuwe richting te geven. Dus Lomi Lomi is niet slechts een fysieke ervaring; het bevordert ook heling op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. De Hawaiïanen beschouwen alle aspecten van het lichaam als een geheel en geloven dat het fysieke, mentale, emotionele en spirituele allen deel zijn van het “hele zelf”. Wanneer heling wordt bewerkstelligd op één niveau dan worden alle niveaus beïnvloed.

Wanneer harmonie ontbreekt, resulteert dat in fysieke, mentale, emotionele of spirituele pijn. Ziekte is een toestand van spanning welke leidt tot weerstand die de energiestroom blokkeert. Lomi Lomi helpt dit los te laten en maakt zo de weg vrij naar heling. Op fysiek niveau worden met Lomi Lomi stress en spanning verlicht, bloed en lymfe doorstroming bevorderd en verwijdering van afval- en gifstoffen gestimuleerd.

 

De massage wordt gegeven in een vloeiende, ritmische beweging met zowel onderarmen als handen. Het gevoel wordt door sommigen beschreven als zachte golven die over het lichaam bewegen. Een ander kenmerk is dat verschillende lichaamsdelen gelijktijdig worden gemasseerd. Zo masseert bijvoorbeeld de ene arm of hand een schouder terwijl de andere de heup aan de tegenovergestelde kant behandelt. Dit bevordert de totale ontspanning van de ontvanger, aangezien het voor de hersenen onmogelijk of op zijn minst heel moeilijk is zich op twee gebieden tegelijk te concentreren. Door niet een geïsoleerde gebied te behandelen, wordt een diepgaand gevoel van balans en harmonie bereikt. Zoals eerder is opgemerkt, is techniek belangrijk maar is liefde voor het lichaam het belangrijkst, geleid door intuïtie zodat de massage goed is voor de ontvanger. 

Aangezien de beoefenaar intuïtief te werk gaat, kan een massage langzaam en heel ontspannend maar bij tijd en wijlen iets sneller en daardoor verkwikkender en opwekkender voor het lichaam zijn. Soms kan de ontvanger een emotionele ontlading ervaren, doordat de massage verschuiving teweeg brengt en loslaten van negatieve emoties  of, negatieve overtuigingen  dat in de cellen van het lichaam is opgeslagen, waardoor het helende effect van de massage doorgaat tot lang nadat de massage is afgelopen. 

Een liefdevolle massage waarbij hart, handen en ziel zich verbinden met de Bron van het Leven 

bottom of page